DOEN

WAT TE DOEN


Eenvoudig verrassend' is de slogan van Toerisme Arendonk en voor de dagrecreant is het verrassend eenvoudig bekoord te worden door de charmes van onze gemeente.


Wandelaars en fietsers zullen onmiddellijk bekoord worden door de natuurpracht, zowel in het centrum als in het buitengebied van onze gemeente.
Gedetailleerde informatie rond fietsen en wandelen werd gepubliceerd in specifieke folders die beschikbaar zijn in de vakantiewoning, 

Na uw wandeling of fietstocht is het aangenaam vertoeven op de terassen van de caf├ęs, tavernes en restaurants rond de dorpskern. De Arendonkse horeca en middenstand garanderen u een warm onthaal en een correcte dienstverlening in een ongedwongen sfeer.

Arendonk heeft elk seizoen wat te bieden. Kom eens langs en laat u eenvoudig verrassen.

Wij heten u alvast van harte welkom!

WANDELEN IN ARENDONK

In de groene omgeving van Arendonk kan je heerlijk wandelen. 

Toerisme Arendonk ontwikkelde meerdere themawandelingen, als voorbeeldlussen om aan de slag te gaan met de knooppuntenkaart. Graag pronken we met onze Talanderwandeling die in 2014 door Toerisme Provincie Antwerpen werd uitgeroepen tot wandeling van het jaar. 

Step Tours 3
MDC02952 voor hytta
MDC01793 voor hytta
Step Tours 3
MDC02952 voor hytta
MDC01793 voor hytta

STEPTOUR IN ARENDONK

Met een step de gemeente verkennen is helemaal hip. Vraag meer info bij je reservering.
 

Deze actie vind je HIER.

FIETSEN ROND ARENDONK

Het fietsknooppuntennetwerk Kempen doorkruist onze gemeente en passeert langs mooie trajecten, ook in de buitengebieden.

Enkele fraaie fietslussen komen door onze gemeente.

  • De AA Valeiroute.
  • de Corsendonckroute.
WhatsApp Image 2020-08-03 at 16.55.36 (1)
WhatsApp Image 2020-08-03 at 16.55.34 (1)
bruggeskeswandeling
bruggeskeswandeling1
bruggeskes2
bruggeskes3peg
brug 4

TALANDERWANDELING


Er zijn stiltegebieden in Vlaanderen die heel wat meer lawaai hebben dan het bosdomein Hoge Vijvers in Arendonk in de Noorderkempen. De Talanderwandeling (11 km) werd in 2014 nog tot wandeling van het jaar gekozen in de provincie Antwerpen. De wandeling loopt via kleine paadjes en brede dreven dwars door het uitgestrekte bos.

ONTDEK DE PRACHTIGE KEMPEN OP EEN VESPA


Wil je graag met je familie en vrienden een leuke, actieve dag beleven ? Wil je de mooie Kempen verkennen op een unieke manier ? Dan is een tocht met een Vespa zeker iets voor jou !

BEEKSE BERGEN HILVARENBEEK


Bij Beekse Bergen kun je elke dag van het jaar genieten. Je kunt namelijk het gehele jaar op safari, ook op feestdagen. Ontdek het dagprogramma en plan je dagje uit

BRUGGESKESWANDELING


Zoals de naam van de wandeling doet vermoeden zal je op deze tocht tal van brugjes op je pad vinden. Greppels en beken dooraderen het bos, maar de bruggeskes houden je voeten droog. De route loopt over kronkelende bospaadjes door de mooie Ravelse bossen. Het Miezerige Paadje leidt je langs het Klotgoor en het Kesseven.

ZILVERMEER MOL

Vanaf 1 oktober tot eind maart is een dagbezoek brengen aan het Zilvermeer gratis.

Je dient tijdens die periode geen dagticket meer online te bestellen via de webshop. Een frisse neus halen tijdens een wandeling?
Inkom strand:Zilvermeerlaan 2

Een drankje om je op te warmen vind je bij onzehorecazaken.

GESTALTEN FIETSENROUTE

In het landschap van Arendonk,Ravels en Oud-Turnhout (ARO) verrijzen sinds kort drie bijzondere kunstwerken. DegeSTALtengeven je een nieuwe blik op het samenspel tussen de landbouw, het landschap en het leven in deze streek. De gele, stalen contouren vormen een kleurrijke doorkijk op het achterliggende land, dat mee wisselt met het weer en de seizoenen.De fietstocht voert je langs verschillende landbouwbedrijven en doorheen de prachtige Kempense natuur met als gele draad de geSTALten.

PAKAWIPARK 


Pakawi Park is sinds 1980 een dierentuin in Olmen, Balen. Tot 2019 stond de dierentuin bekend als de Olmense Zoo. Het park werd opgericht in 1976 door Louis Roofthooft en is in 1980 officieel voor het publiek geopend.

KAJAK OP DE NETE

U hoeft geen topsporter te zijn om te kajakken, iedereen komt in aanmerking voor een boottochtje bij Kempen Kayaks. U moet wel een beetje sportief zijn aangelegd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Lesse is er weinig stroming op de afvaart van de Kleine Nete, waardoor u meer moet peddelen om vooruit te komen

ZWEMBAD


In het midden van het centrum ligt het gemeentelijk zwembad. Het is uitgerust met een 25-meterbad, een kleuterbad, een kinderbad, ruime kleedruimtes en een gezellige cafetaria met zicht op het zwembad

GEBRUIK MAKEN VAN DE SAUNA


Bij Hytta bieden we een breed scala aan producten en voorzieningen om ervoor te zorgen dat uw groep van maximaal 10 personen een geweldige vakantie-ervaring heeft.

Een van de hoogtepunten is onze houtgestookte sauna, die plaats biedt aan maximaal 8 personen.

Ontspan en geniet van de rustige en ontspannen sfeer terwijl u geniet van de warmte en het comfort van onze sauna. Het is de perfecte manier om tot rust te komen na een dag vol activiteiten en om optimaal te genieten van uw vakantie in onze vakantiewoning.

Wil je gebruik maken van de sauna? 

     Contacteer Bert voor meer info.

 

GENIETEN VAN DE HOTTUB

Wil je gebruik maken van onze hottub?

Contacteer Bert voor meer info.

ZWEMVIJVER

Wil je gebruik maken van onze zwemvijver?

Contacteer Bert voor meer info.

Onze prachtige accommodatie is omgeven door adembenemende natuur en biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie.

Onze trots en vreugde is onze XXL zwemvijver, waar je kunt genieten van verfrissende duiken en ontspannen zomeravonden.